Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlet z kaczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kaczki 2 szt - piersi
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
olej rzepakowy do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z kaczki

Filet z kaczki przekrawamy na pół, oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je doprawiając solą i pieprzem, wkładamy mięso i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie panierujemy w bułce tartej, smażmy z dwóch stron na rozgrzanym oleju do zarumienienia i upieczenia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 13.05.2015 20:08
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak