Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety „Giewonty”
Kroki postępowania
Schab opłukać, obsuszyć i rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć solą z obu stron i posmarować masłem wymieszanym z startym oscypkiem.
![Krok 1 - Kotlety „Giewonty” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-giewonty1-2.jpg)
![Krok 2 - Kotlety „Giewonty” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-giewonty2-2.jpg)
![Krok 3 - Kotlety „Giewonty” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-giewonty3-2.jpg)
![Krok 4 - Kotlety „Giewonty” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-giewonty4-2.jpg)
schab bez kości | 1/2 kg |
masło | 1/2 kostki |
oscypek | 25 dag |
jajko | 1 szt. |
mąka | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
sól | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: