Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z czosnkiem i cebulą
Kroki postępowania
Mięso wieprzowe i wołowe myjemy i osuszamy. Mielimy w maszynce do mielenia. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę mielimy z mięsem, a czosnek drobno siekamy.
![Krok 1 - Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z czosnkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-wieprzowo-wolowe-z-czosnkiem-i-cebula1-2.jpg)
Czerstwą bułkę moczymy i odciskamy. Do miski przekładamy zmielone mięsa, cebulę i czosnek oraz odciśniętą czerstwą odciśniętą bułkę. Wbijamy jajko i całość mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby dodać bułkę tartą, aby masa mięsna nie była zbyt luźna.
![Krok 2 - Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z czosnkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-wieprzowo-wolowe-z-czosnkiem-i-cebula2-2.jpg)
Z masy mięsnej formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
![Krok 3 - Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z czosnkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-wieprzowo-wolowe-z-czosnkiem-i-cebula3-2.jpg)
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z dwóch stron.
![Krok 4 - Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z czosnkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-wieprzowo-wolowe-z-czosnkiem-i-cebula4-2.jpg)