Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w marynacie octu winnego
Kroki postępowania
Schab pokroić na plastry z kością
![Krok 1 - Kotlety schabowe w marynacie octu winnego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-schabowe-w-marynacie-octu-winnego1-2.jpg)
Ułożyć w naczyniu płaskim. Marchew i cebulę pokroić w plasterki. Warzywami poprzekładać kotlety , zalać octem winnym, pozostawić na 12 godz
![Krok 2 - Kotlety schabowe w marynacie octu winnego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-schabowe-w-marynacie-octu-winnego2-2.jpg)
![Krok 3 - Kotlety schabowe w marynacie octu winnego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-schabowe-w-marynacie-octu-winnego3-2.jpg)
![Krok 4 - Kotlety schabowe w marynacie octu winnego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-schabowe-w-marynacie-octu-winnego4-2.jpg)
Usmażone kotlety wyjąć z patelni. Na pozostały na patelni tłuszcz wlać marynatę i bulion ze śliwkami, gotować. Połączyć ze śmietaną, podgrzać razem. Ciepłe kotlety ułożyć na półmiski, obłożyć śliwkami i polać sosem.
![Krok 5 - Kotlety schabowe w marynacie octu winnego foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-schabowe-w-marynacie-octu-winnego5-2.jpg)