Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka szwajcarska
Kroki postępowania
Mąkę wsypać do miski i wlać miód. Wymieszać drewnianą łyżką, dodać migdały, skórkę z pomarańcza, przyprawy i sodę i wyrobić ciasto.
![Krok 1 - Krajanka szwajcarska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-szwajcarska1-2.jpg)
![Krok 2 - Krajanka szwajcarska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-szwajcarska2-2.jpg)
![Krok 3 - Krajanka szwajcarska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-szwajcarska3-2.jpg)
mąka | 1/2 kg |
miód prawdziwy | 35 dag |
cukier puder | 15 dag |
płatki migdałowe | 3 dag |
skórka pomarańczowa | 5 dag |
Soda oczyszczona Prymat | 5 gram |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
mleko | 4 łyżki |
masło | do formy |
mąka | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: