Przepis i sposób przygotowania na: Krakerso-pizzerinki
Kroki postępowania
Rozwałkowujemy dosyć cienko i kroimy na prostokąty mniej więcej wielkości krakersów.
Smarujemy je oliwą z oliwek i ketchupem i posypujemy oregano.
![Krok 1 - Krakerso-pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersopizzerinki3-2.jpg)
![Krok 2 - Krakerso-pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersopizzerinki2-2.jpg)
![Krok 3 - Krakerso-pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersopizzerinki1-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 4 - Krakerso-pizzerinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersopizzerinki0-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka | 250 g |
margaryna | 0,5 kostki |
mleko | 0,5 szklanki |
Dodatki: | |
oliwa | 2 łyżka |
ser pizzarella | 15 dag |
ser blue chesse | 10 g |
salami | 6 plastry |
chili | 1 sztuka |
oregano | 2 łyżka |
drożdże | 1/4 kostka |
ketchup | 2 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: