Przepis i sposób przygotowania na: Krążki cebulowe w cieście
Kroki postępowania
Obtoczyć dokładnie krążki cebuli w przygotowanej mące i odłożyć. Do reszty mąki wbić jajko, wlać mleko i starannie wymieszać wszystko widelcem. Zanurzać krążki cebuli w cieście, a następnie rozkładać na metalowej kratce (np. na wyjętym z piekarnika ruszcie), aż nadmiar ciasta obcieknie. Metalową kratkę można umieścić na arkuszu folii aluminiowej, aby ułatwić sobie sprzątanie. Bułkę tartą wysypać na talerz i dokładnie obtoczyć w niej po kolei wszystkie krążki. Za każdym razem strzepywać nadmiar okruchów. Panierka powinna trzymać się bardzo dobrze.
Smażyć w głębokim tłuszczu po kilka pierścieni na raz przez 2 do 3 minut, aż nabiorą złotego koloru. Wyjmować na papierowy ręcznik, aby obeschły. Doprawić solą przyprawową i podawać.
![Krok 1 - Krążki cebulowe w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krazki-cebulowe-w-ciescie1-2.jpg)
![Krok 2 - Krążki cebulowe w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krazki-cebulowe-w-ciescie2-2.jpg)
![Krok 3 - Krążki cebulowe w cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krazki-cebulowe-w-ciescie0-2.jpg)