Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonej soczewicy, smażone pomidorki, kozi twarożek i palony jarmuż
Do pieca rozgrzanego do 180 stopni wkładamy na 15 minut pokrojony na mniejsze kawałki i skropiony oliwą z oliwek jarmuż.
W garnku podsmażamy na maśle posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy ugotowaną soczewicę, doprawiamy solą, pieprzem i razem smażymy około 5 minut.
Całość podlewawy bulionem i śmietanką, zagotowujemy i blendujemy dokładnie. W razie czego przecieramy krem przez sitko, żeby miał gładką konsystencję.
Pomidorki cherry kroimy na pół, i smażmymy od strony skóry na oliwie z oliwek. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu układamy pomidorki, jarmuż, kozi twaróg i wlewamy krem z soczewicy.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !