Przepis i sposób przygotowania na: Kremowiec
Kroki postępowania
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.
![Krok 1 - Kremowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Kremowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Kremowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowiec3-2.jpg)
![Krok 4 - Kremowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Kremowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowiec5-2.jpg)
![Krok 6 - Kremowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowiec6-2.jpg)
jajko | 4 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
mąka pszenna | 4 łyżki |
kakao | 1 łyżka |
mleko | 5 szklanek |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
kakao | 2 łyżki |
masło lub margaryna | 1 kostka |
cukier waniliowy | 2 opakowania |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
biszkopty okrągłe | 1 paczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: