Przepis i sposób przygotowania na: Krokant słonecznikowy
Kroki postępowania
Dodać sól, cukier, cukier waniliowy oraz masło i mieszać do rozpuszczenia.
![Krok 1 - Krokant słonecznikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokant-slonecznikowy1-2.jpg)
Ogrzewać, stale mieszając, aż całość zacznie się karmelizować.
![Krok 2 - Krokant słonecznikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokant-slonecznikowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Krokant słonecznikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokant-slonecznikowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Krokant słonecznikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokant-slonecznikowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Krokant słonecznikowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokant-slonecznikowy5-2.jpg)
słonecznik łuskany | 250 g |
masło | 75 g |
cukier kryształ | 6 łyżek |
mleko | 5 łyżek |
sól | szczypta |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: