Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki kulkowe ryżowe
Kroki postępowania
Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem.
![Krok 1 - Krokieciki kulkowe ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokieciki-kulkowe-ryzowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Krokieciki kulkowe ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokieciki-kulkowe-ryzowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Krokieciki kulkowe ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokieciki-kulkowe-ryzowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Krokieciki kulkowe ryżowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokieciki-kulkowe-ryzowe4-2.jpg)
ryż | 1/2 szklanki |
bulion drobiowy | 1 szklanka |
wino białe wytrawne | 4 łyżki |
masło | 8 dag |
cebula biała | 1 szt. |
ser żółty | 10 dag |
jajko | 1 szt. |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: