Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z mięsem
Do miski wlać mleko, wsypać mąkę, dodać jajka i sól. Wszystko razem wymieszać. Smażyć naleśniki, smarować mięsem i formować krokiety. Obtoczyć z obu stron w bułce tartej i delikatnie podsmażyć.
łopatka wieprzowa | 1 kg |
cebula biała | 1 sztuka |
sól i pieprz | do smaku |
olej do smażenia |
mleko | 1/2 litra |
mąka pszenna | 2 szklanki około |
jajko | 2 sztuki |
sól do smaku | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: