Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
Farsz:
kapusta 2 kg
grzyby suszone 2 garści
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Panierka:
jaja 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy farsz: kawałki kapusty gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, odciskamy i mielimy w maszynce lub drobno siekamy. Grzyby namaczamy (najlepiej na noc), gotujemy i siekamy lub także mielimy. Całość podsmażamy wraz z cebulką. Farsz doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Krokiety z kapustą i grzybami foto
2
Naleśniki przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/282722/nalesniki-z-dzemem-i-sosem-toffi.html

Naleśnik smarujemy farszem i zawijamy (jak na zdjęciu).
Krok 2 - Krokiety z kapustą i grzybami foto
3
Panierujemy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Krokiety z kapustą i grzybami foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Krokiety z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 25.05.2013 17:25
pyszne krokieciki do czerwonego barszczu :)
LoLa 25.05.2013 12:34
uwielbiam krokiety
idealme 25.05.2013 10:17
uwielbiam takie krokiety :) szczególnie z czerwonym barszczem !
Renata9 25.05.2013 09:57
pyszne krokieciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak