Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem mielonym
1. Składniki na naleśniki wymieszać ze sobą. Usmażyć cienkie naleśniki na patelni leciutko posmarowanej olejem (oleju nie może być zbyt wiele).
2. Cebulę i czosnek obrać. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć. Do cebuli dodać mięso i przesmażyć ok 10 minut. Podsmażone mięso odstawiamy do ostudzenia.
3. Następnie do mięsa dodać jajko i bułkę tartą, przyprawy i starannie wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć ok. 2 łyżki farszu i zwinąć krokiety. Każdy obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce, następnie smażyć na rozgrzanym oleju, ale na średnim gazie. Podawać z surówką lub barszczykiem.