Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z bitą śmietaną i wisienką
Kroki postępowania
Schłodzoną mocno śmietanę ubić, dodając pod koniec cukier puder, sok z cytryny i cukier waniliowy.
Ostudzone babki nadziewać bitą śmietaną.
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
masło lub margaryna | 200 gram |
żółtko jajek | 2 szt |
sól | szczypta |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier waniliowy | do smaku |
śmietana 30% | 400 ml |
polewa czekoladowa | do dekoracji |
wiśnie kandyzowane | do dekoracji |
sok z cytryny | do smaku |
cukier puder | 2 łyzki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: