Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasteczka (bez jajek) z jabłkami
Na stolnicę wsypać mąkę,dodać masło (zimne) oraz cukier puder i za pomocną noża posiekać. Następnie dodać wodę (ja to robiłam stopniowo) i wyrobić.
Masę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 20-30 minut.
Jabłuszka pokroić w plasterki (grubość zależy od tego jak kto jakie lubi).
Kiedy ciasto przesiedziało swoje w lodówce, rozwałkować je, następnie odbijać szklanką bądź foremką kształty. Następnie na każdym (w moim przypadku) okręgu posmarować dżemem,położyć kilka plasterków jabłka i posypać cynamonem.
Piec na blaszce z papierem do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 190 stopni około 30 minut.
LUKIER: sok z cytryny wymieszać z wodą oraz cukrem pudrem (13-14 łyżek)
Ostudzone ciasteczka polać cukrem.
Smacznego!