Przepis i sposób przygotowania na: Krupczatkowe bułeczki, czyli chrupiące z wierzchu i pulchne w środku :)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krupczatkowe bułeczki, czyli chrupiące z wierzchu i pulchne w środku :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupczatkowe-buleczki-czyli-chrupiace-z-wierzchu-i-pulchne-w-srodku1-2.jpg)
![Krok 2 - Krupczatkowe bułeczki, czyli chrupiące z wierzchu i pulchne w środku :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupczatkowe-buleczki-czyli-chrupiace-z-wierzchu-i-pulchne-w-srodku2-2.jpg)
![Krok 3 - Krupczatkowe bułeczki, czyli chrupiące z wierzchu i pulchne w środku :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupczatkowe-buleczki-czyli-chrupiace-z-wierzchu-i-pulchne-w-srodku3-2.jpg)
![Krok 4 - Krupczatkowe bułeczki, czyli chrupiące z wierzchu i pulchne w środku :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupczatkowe-buleczki-czyli-chrupiace-z-wierzchu-i-pulchne-w-srodku4-2.jpg)
![Krok 5 - Krupczatkowe bułeczki, czyli chrupiące z wierzchu i pulchne w środku :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupczatkowe-buleczki-czyli-chrupiace-z-wierzchu-i-pulchne-w-srodku5-2.jpg)
SMACZNEGO!
![Krok 6 - Krupczatkowe bułeczki, czyli chrupiące z wierzchu i pulchne w środku :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupczatkowe-buleczki-czyli-chrupiace-z-wierzchu-i-pulchne-w-srodku6-2.jpg)
mąka krupczatka | 200 g |
mąka pszenna | 400 g |
woda letnia | 190 ml |
mleko 2% | 190 ml |
drożdże świeże | 35 g |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
masło | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: