Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 0,5 kg
ziemniaki 3 sztuki
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
śmietana 12% 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
woda 4 litry
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
kasza jęczmienna perłowa 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Do garnka nalać wody, włożyć kości, zagotować, doprawić solą.
Krok 1 - Krupnik foto
2
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - Krupnik foto
3
Do zupy dodać listki laurowe i pieprz. Warzywa dodać do zupy, wszytko gotować około 1 h.
Krok 3 - Krupnik foto
4
Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Dodać do zupy razem z kaszą.
Krok 4 - Krupnik foto
5
Na końcu dodać natkę i śmietanę. Wszystko zagotować.
Krok 5 - Krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 14.12.2014 19:32
pyszna ,moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak