Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik54-2.jpg)
![Krok 2 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik55-2.jpg)
![Krok 3 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik56-2.jpg)
![Krok 4 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik57-2.jpg)
![Krok 5 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik58-2.jpg)
![Krok 6 - Krupnik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik59-2.jpg)
woda | 2 l |
kasza jęczmienna | 120 g |
kostki rosołowe | (wołowe) 2 szt |
ziemniaki | 2 średnie szt |
seler | 1/4 szt |
marchewki | 2 średnie szt |
pietruszka | 1 duża szt |
cebula biała | 1 średnia szt |
śmietana 18-procentowa | 330 g |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 szt |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | do smaku |
smalec | 1 łyżeczka |
natka pietruszki | 1 pęczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: