Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kszubska duszonka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słoniny
20 dag
cebule
3
przecieru pomidorowego
4 łyżki
laurowy
listek
ziela angielskiego
szczypa
soli i pieprzu
szczypta
dorsz
1 kg
olej
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kszubska duszonka

Rybę pokroić na niewielkie kawałeczki. Slonine pokroić na cięknie plastry i ułożyć na dnie brytfanny. Rybę ułożyć na warstwie słoniny. Skropić olejem. Posypać przyprawami i posiekaną cebulką. Układać warstwy na przemian, aż do zużycia składników. Wstawić do piekarnika. Gdy ryba zmięknie, polać ją przecierem pomidorowym i dopiec do konca. Podawać na ciepło.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak