Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną
Kroki postępowania
Kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać i włożyć do kielicha blendera. Zmiksować na gładko razem z jajkiem.
Mąkę przesiać do naczynia, w którym będziemy wyrabiać ciasto i dodać sól, olej. Wlać spieniony zaczyn drożdżowy i zmiksowaną kukurydzę.
![Krok 1 - Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziane-pampuchy-z-gotowana-wolowina1-2.jpg)
![Krok 2 - Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziane-pampuchy-z-gotowana-wolowina2-2.jpg)
![Krok 3 - Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziane-pampuchy-z-gotowana-wolowina3-2.jpg)
Kiedy ciasto na pampuchy podwoi swoją objętość, zagnieść je jeszcze raz, ale krótko. Uformować rulon i podzielić go na 12 równych kawałków. Z każdego uformować placuszek, na który kłaść mięsną kuleczkę i zlepiać zamykając farsz w środku.
![Krok 4 - Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziane-pampuchy-z-gotowana-wolowina4-2.jpg)
![Krok 5 - Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziane-pampuchy-z-gotowana-wolowina5-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 6 - Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziane-pampuchy-z-gotowana-wolowina6-2.jpg)