Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak
Kroki postępowania
W czasie jak ciasto wyrasta zajmujemy się farszem. Grzyby oczyszczamy i myjemy,
![Krok 1 - Kulebiak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak8-2.jpg)
![Krok 2 - Kulebiak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak9-2.jpg)
![Krok 3 - Kulebiak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak10-2.jpg)
![Krok 4 - Kulebiak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak7-2.jpg)
![Krok 5 - Kulebiak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak6-2.jpg)
![Krok 6 - Kulebiak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak5-2.jpg)
mąka pszenna | 40 dag,(ja daję lubellę pełne ziarn |
drożdże | 1 łyżeczka, (czubata, suszonych. m |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
mleko | 150 ml, ciepłego |
oliwa | 4 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
grzyby leśne | 50 dag,(świeżych lub mrożonych, leś |
pieprz | do smaku |
olej | 1 łyżka, do smażenia |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżka |
białko | 1 sztuka,(do posmarowania ciasta) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: