Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z olejem rzepakowym
Kroki postępowania
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku ( połowa szklanki) z dodatkiem cukru i trzech łyżek mąki.
Etap1
Rozczyn dodajemy do mąki ( dwadzieścia minut mi pracował ). Dodajemy pozostałe składniki ( czyli jaj roztrzepujemy dodajemy resztę mleka soli rozpuszczone masło ) Dokładnie wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
![Krok 1 - Kulebiak z olejem rzepakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-z-olejem-rzepakowym1-2.jpg)
Kapustę płuczemy i siekamy ( ja to robię nożyczkami raz dwa tnę ją prosto na patelnie}. Dodajemy kilka łyżek oleju rzepakowego , liście laurowe oraz przyprawy do smaku i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając.
![Krok 2 - Kulebiak z olejem rzepakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-z-olejem-rzepakowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Kulebiak z olejem rzepakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-z-olejem-rzepakowym3-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy . Wycinamy miseczką kółka dosyć spora ma być.
![Krok 4 - Kulebiak z olejem rzepakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-z-olejem-rzepakowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Kulebiak z olejem rzepakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-z-olejem-rzepakowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Kulebiak z olejem rzepakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-z-olejem-rzepakowym6-2.jpg)
![Krok 7 - Kulebiak z olejem rzepakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-z-olejem-rzepakowym7-2.jpg)