Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kuleczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 3 szt
mielone mięso 30 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
jajko 1 szt
sos sojowy 1 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 łyżki
olej 2 łyżka
czosnek 1 szt
cebulka dymka 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki

Skórkę z bułek zetrzeć na tarce. Miękkie środki bułeczek pokrajać w kostkę, następnie siekać.

Mięso mielone włożyć do miski, wlać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną wodą wbić jajko, dodać pozostałe składniki oprócz oleju i rozdrobnionej bułki. Mieszać aż powstanie jednolita, masa. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, równomiernie obtoczyć w rozdrobnionej bułce.

Olej wlać do garnka, rozgrzać. Kłaść kulki na rozgrzany olej, smażyć na ciemnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.12.2012 12:25
bardzo fajne
Monika58 12.12.2012 11:51
dobre
Konczi 12.12.2012 10:59
kotleciki mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak