Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne w occie
Kroki postępowania
Farsz mięsny:
500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
1 cebula
ulubione przyprawy do mięsa mielonego: u mnie sól, pieprz, papryka słodka mielona, przyprawa do mięsa mielonego
1 pęczek naci pietruszki
mąka pszenna do panierowania
Zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu 10%
2 marchwie
2 cebule
8 liści laurowych
10 ziaren ziela angielskiego
10 ziaren pieprzu czarnego
3 łyżki cukru
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
2 ząbki czosnku
![Krok 1 - Kulki mięsne w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-miesne-w-occie1-2.jpg)
![Krok 2 - Kulki mięsne w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-miesne-w-occie2-2.jpg)
![Krok 3 - Kulki mięsne w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-miesne-w-occie3-2.jpg)
![Krok 4 - Kulki mięsne w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-miesne-w-occie4-2.jpg)
![Krok 5 - Kulki mięsne w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-miesne-w-occie5-2.jpg)