Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak a la caprese
Kurczak ala caprese to danie inspirowane kuchnią włoską i słynną sałatką caprese. Połączenie sera mozzarella i świeżych pomidorów z dodatkiem bazylii, sprawdzi się również w daniu obiadowym, nie tylko przekąsce. Koniecznie sprawdźcie ten przepis!
Kroki postępowania
Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką (opcjonalnie suszoną bazylią). Odstawić na około 30 minut.
![Krok 1 - Kurczak a la caprese foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-a-la-caprese1-2.jpg)
Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii.
![Krok 2 - Kurczak a la caprese foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-a-la-caprese3-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak a la caprese foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-a-la-caprese4-2.jpg)