Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak a la frument

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mięta
jabłka 1
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak a la frument

Kilka listków mięty podsmażamy na 2 łyżkach oliwy, przez około 3 minuty.
Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienki "placek". Nastęnie pędzelkiem smarujemy mięso rozgrzaną oliwą.
Jabłko ścieramy na tarce na kurczaka. Posypujemy cynamonem.
Mięso zawijamy w rulon. Spinamy wykałaczkami. Posypujemy po wierzchu kucharkiem, odrobiną soli i pieprzu do smaku.
Całość wkładamy do torebki do pieczenia.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.09.2014 07:26
super kurczaczek
w mojej kuchni 19.02.2014 13:00
smaczne danie podano
Angelika10 26.09.2013 07:56
pyszny kurczak
Klausia 08.09.2013 23:58
takiego jeszcze nie jadłam :)
Ania67 17.07.2013 23:12
wspaniała potrawa- pyszności
jasiek 08.07.2013 11:19
dobry kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak