Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości
1 szt
olej rzepakowy
3 łyżki
ryż
2 torebeczki
mieszanka chińska
450 g
curry
1 łyżeczka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat
1 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Ryż gotujemy. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Z oleju i przyprawy do dań chińskich robimy marynatę do której dodajemy pokrojonego kurczaka i mieszamy, aż wszystkie kawałki zostaną pokryte masą. Smażymy na patelni, aż się zarumienią. Mieszankę chińską przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Odsączamy ją z wody (jeśli nie była wcześniej rozmrażana) i dodajemy do kurczaka. Kiedy ryż się ugotuje wsypujemy małą łyżeczkę curry i mieszamy, aż ryż się pokryje. Dodajemy do kurczaka, łączymy w jedną całość. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak