Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku-czyli-z-bazylia-i-mozzarella-w-prosciutto0-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku-czyli-z-bazylia-i-mozzarella-w-prosciutto1-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku-czyli-z-bazylia-i-mozzarella-w-prosciutto2-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku-czyli-z-bazylia-i-mozzarella-w-prosciutto9-2.jpg)
SMACZNEGO!
![Krok 5 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku-czyli-z-bazylia-i-mozzarella-w-prosciutto10-2.jpg)
pierś z kurczaka | 2 szt |
mozzarella | 1/2 kulki |
bazylia świeża | 2-3 gałązki |
szynka parmeńska | 4 plastry |
sól do smaku | |
masło lub margaryna | do wysmarowania formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: