Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak w kokosowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
wiórki kokosowe 10 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w kokosowej panierce

Filety umyć i cienko rozbić. Natrzeć solą i pieprzem. Obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz wiórkach kokosowych. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na brązowy kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak