Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak z fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka ok.700 gram
fasolka szparagowa ok.150-200 gram
masło lub margaryna 50 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
śmietanka 12-procentowa 70 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolką szparagową

Mięso z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołową przyprawą do kurczaka i układamy w głębszej patelni. Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki i kroimy na ok 2cm kawałki. Płuczemy i układamy na mięsie. Smażymy całość pod przykryciem (na dno wkładamy masło lub margarynę i wlewamy 3/4 szklanki wody) do momentu, aż mięso i fasolka będzie miękkie. Mięso wyciągamy na talerz. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do wywaru z fasolką. Mieszając doprowadzamy sos do wrzenia. Sosem polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 29.08.2014 10:26
smakowity sposób na fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak