Przepis i sposób przygotowania na: Laskowa babka
Kroki postępowania
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową Miękkie masło ucieramy z jednym całym jajkiem,oraz żółtkami, cukrami na puszystą gładką masę,
![Krok 1 - Laskowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/laskowa-babka1-2.jpg)
![Krok 2 - Laskowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/laskowa-babka2-2.jpg)
![Krok 3 - Laskowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/laskowa-babka3-2.jpg)
![Krok 4 - Laskowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/laskowa-babka4-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
masło | 25 dag |
cukier brązowy | 10 dag |
cukier | 10 dag |
cukier waniliowy | 16 g |
orzechy laskowe | 10 dag-mielone |
śmietana 18 proc | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
białko | 1 sztuki |
cukier puder | 1 szklanki |
aromat cytrynowy | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: