Przepis i sposób przygotowania na: Latte macchiatto
Kroki postępowania
Olej, wodę, szklankę cukru oraz kakao umieścić w rondlu i zagotować, mieszając do rozpuszczenia się cukru, wystudzić.
![Krok 1 - Latte macchiatto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/latte-macchiatto1-2.jpg)
![Krok 2 - Latte macchiatto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/latte-macchiatto2-2.jpg)
![Krok 3 - Latte macchiatto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/latte-macchiatto3-2.jpg)
Wystudzoną zaparzoną kawę wymieszać z rumem.
MASA KREMOWA:
Żelatynę namoczyć w wodzie jak w przepisie na opakowaniu, odcisnąć, przełożyć do miseczki rozpuścić nad kąpielą wodną, można też włożyć na kilka sekund do mikrofali-uważać żeby jej nie zagotować !
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier puder oraz serki waniliowe, krótko zmiksować na wolnych obrotach dodając w trakcie płynną żelatynę.
![Krok 4 - Latte macchiatto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/latte-macchiatto4-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 5 - Latte macchiatto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/latte-macchiatto5-2.jpg)