Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z młodą kapustą
Kroki postępowania
Cebulę posiekać drobniutko i wrzucić na rozgrzane masło w rondlu. Zeszklić.
![Krok 1 - Łazanki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lazanki-z-mloda-kapusta4-2.jpg)
Kapustę obrać z brzydkich liści, oczyścić i poszatkować. Wrzucić do cebuli, wymieszać, dusić na małym ogniu.
![Krok 2 - Łazanki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lazanki-z-mloda-kapusta5-2.jpg)
Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić pod koniec duszenia.
![Krok 3 - Łazanki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lazanki-z-mloda-kapusta6-2.jpg)
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Kapustę doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać makaron plus 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu
![Krok 4 - Łazanki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lazanki-z-mloda-kapusta7-2.jpg)
![Krok 5 - Łazanki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/lazanki-z-mloda-kapusta8-2.jpg)