Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Likier Ani

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

whisky
1 i 1/2 szklanki
rum
1 i 1/2 szklanki
sok z cytryny
1/2 szklanki
ekstrakt skórek pomarańczy
1/2 szklanki
cukier
1/2 szklanki
woda
1/4 szklanki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Likier Ani

W dużym słoju łączymy ze sobą alkohole, sok i ekstrakt *. W garnuszku rozpuszczamy cukry z wodą i gotujemy do całkowitego rozpuszczenia. Po przestygnięciu dolewamy do alkoholu. Mieszamy i odstawiamy na co najmniej tydzień. Przelać do butelki przez bibułkę.

* ekstrakt ze skórek pomarańczowych można zastąpić sokiem z dwóch całych pomarańczy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 21.02.2012 21:45
łoł %%%%

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak