Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

likier żurawinowy

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawiny
3 szklanki
cukier
1 1/2 szklanki
spirytus
1/4 litra
wódka
1/2 litra
laska wanili
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: likier żurawinowy

żurawiny przepuścic przez maszynke do mięsa i wlać do tego 1/2 litra wódki. pozostawić na 1 tydzień w ciemnym miejscu. następnie przecedzić dodać cukier, laskę wanilii i doprowadzić do wrzenia.(dłużej nie gotować)
po wystudzeniu dodać 1/4 litra spirytusu i powtórnie pozostawic na tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 02.12.2010 15:17
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak