Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Lodowiec

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty
25 dkg
żółtko jajek
5 szt
cukier
16 dkg
galaretka
2 szt
masło
25 dkg
mleko
250 ml
budyń śmietankowy
0.5 dkg
cukier wanilinowy
do smaku
kakao
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Żółtka utrzeć z cukrem na kogel mogel, dodać dwie łyżki budyniu, wlać na gotujące się mleko i mieszać żeby się nie przypaliło. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i ostudzoną masą budyniową. Rozpuścić galaretkę, ostudzić; biszkopty maczać w galaretce i układać w tortownicy, połowę masy wyłożyć na biszkopty, na te masę zaś ułożyć biszkopty maczane w galaretce, zaś druga połowę masy wymieszać z kakao, nałożyć na biszkopty, można dodać owoce z kompotu i zalać drugą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.03.2012 08:00
extra :)
tomek18 05.08.2011 14:44
świetny deser
Juleczka20 01.05.2011 09:42
pycha
pioge7 26.02.2011 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak