Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 gram
grzyby suszone garść
rodzynki 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 100 gram
cynamon Prymat szczypta
sól
pieprz
woda
olej rzepakowy 1 łyżka
makaron ilość wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą

Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy. Kapustę płuczemy, a następnie drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju i na nim przesmażamy kapustę, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy odsączone, pokrojone grzyby i rodzynki, ponownie podlewamy wodą i dusimy do czasu, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i cynamon oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem wedle uznania i smaku.
Podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 23.10.2014 21:22
hmm, ciekawe połączenie, jeszcze nie próbowałam takiego
Renataj 23.10.2014 21:12
Taki zestaw- kapusta, grzyby rodzynki i makaron - to dla mnie nowość - warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak