Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z warzywami na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1/2 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
brokuł 1 sztuka
fasolka szparagowa 1 opakowanie
pieczarki 1/2 opakowanie
parówki 3 sztuka
ser żółty 1/2 kostka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z warzywami na zielono

Kroki postępowania

1
Makaron i brokuły pokrojone w różyczki gotujemy w tradycyjny sposób. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim cebulę posiekaną w cienkie pół talarki i oczyszczoną marchew pokrojoną na ukos w cienkie paski.
Krok 1 - Makaron z warzywami na zielono  foto
2
Następnie dodajemy do nich mrożoną fasolkę. Czekamy aż zmięknie i wtedy dodajemy ugotowane już brokuły.
Krok 2 - Makaron z warzywami na zielono  foto
3
Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki przecięte na pół i parówki pokrojone w nieduże cząstki. Gdy będą miękkie dodajemy do pozostałych składników.
Krok 3 - Makaron z warzywami na zielono  foto
4
Całość zasypujemy ugotowanym i odcedzonym makaronem. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Krok 4 - Makaron z warzywami na zielono  foto
5
Danie układamy na talerzu i posypujemy tartym żółtym serem.
Krok 5 - Makaron z warzywami na zielono  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 12.02.2015 22:10
dobre danie do zjedzenia ugotowano
IKrakowianka 12.02.2015 19:01
bardzo lubię takie obiady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak