Przepis i sposób przygotowania na: Makowe grzebyki
Kroki postępowania
Między czasie margarynę rozpuszczamy i lekko studzimy.
![Krok 1 - Makowe grzebyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-grzebyki1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowe grzebyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-grzebyki2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowe grzebyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-grzebyki3-2.jpg)
Czynność powtarzamy do momentu skończenia ciasta.
![Krok 4 - Makowe grzebyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-grzebyki4-2.jpg)
Mak sparzamy. Gotowy odsączamy, studzimy i mielimy 2 razy.
Do zmielonego dokładamy pozostałe składniki: jajka, mąkę, byłe tartą, proszek do pieczenia, kakao, rozpuszczone masło, bakalie oraz olejek migdałowy . Całość miksujemy, ewentualnie dokładamy cukru pudru do smaku. Gdyby masa była luźna dokładamy jeszcze bułki tartej (wszystko zależy jakiej wielkości użyjemy jajka).
![Krok 5 - Makowe grzebyki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowe-grzebyki5-2.jpg)