Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec107-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec108-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec109-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec110-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec111-2.jpg)
![Krok 6 - Makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec112-2.jpg)
masło lub margaryna | 20 dag |
mąka | 2 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 1 szt |
masa makowa | 1 szt - 850 g |
jajko | 2 szt |
cukier | 3/4 szklanki |
kasza manna | 1/2 szklanki |
orzechy włoskie | 2 łyżki |
rodzynki | 2 łyżki |
żurawina suszona | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: