Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z jabłkami i migdałami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec z jabłkami i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-z-jablkami-i-migdalami-1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec z jabłkami i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-z-jablkami-i-migdalami-2-2.jpg)
Wymieszać mikserem do połączenia.
![Krok 3 - Makowiec z jabłkami i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-z-jablkami-i-migdalami-3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec z jabłkami i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-z-jablkami-i-migdalami-4-2.jpg)
W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180*C (dolna i górna grzałka) i włożyć blachę - piec 50 minut. Odstawić do ostygnięcia.
![Krok 5 - Makowiec z jabłkami i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-z-jablkami-i-migdalami-5-2.jpg)
![Krok 6 - Makowiec z jabłkami i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-z-jablkami-i-migdalami-6-2.jpg)
mak | mielony 400 g |
jajko | 10 szt. |
migdały zmielone | 100 g |
kasza manna | 1 szkl. |
cukier | 1,5 szkl. |
olej | 1 szkl. |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
jabłka winne | 700 g |
kakao | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: