Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z ucieranym ciastem
Sparzyć mak, 2 razy zemlec z cukrem, dodać jajka, zapach migdałowy i dobrze wymieszac.
Połowę ciasta wyłożyć na brytfankę, na to mak i resztę ciasta.
Piec ok. 60 minut.
margaryna | 1 kostka |
cukier puder | 25 dag |
jajko | 6 |
proszek do pieczenia | 1 |
mleko ugotowane | 10 lyzek |
mąka | 3,5 szklanki |
mak | 2 szkanki |
cukier | 2 szklaki |
jajko | 2 |
zapach migdałowy | 1 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: