Przepis i sposób przygotowania na: Makowo- kajmakowy mazurek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowo- kajmakowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowo-kajmakowy-mazurek1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowo- kajmakowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowo-kajmakowy-mazurek2-2.jpg)
Upieczony studzimy.
![Krok 3 - Makowo- kajmakowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowo-kajmakowy-mazurek3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowo- kajmakowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowo-kajmakowy-mazurek4-2.jpg)
![Krok 5 - Makowo- kajmakowy mazurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowo-kajmakowy-mazurek5-2.jpg)
białko | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
mak | 1 szklanka, suchy |
mąka | 1 szklanka |
masło | 125 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
herbatniki | duża paczka |
masa krówkowa | 1,5 opakowania |
bakalie | do dekoracji |
czekolada mleczna | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: