Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marchewka w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

marchew 8 szt
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia

sos

jogurt naturalny 250 ml
ząbki czosnku 4 szt
koperek 1/2 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać z daniami mięsnymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w sosie koperkowym

1.
Marchewkę opłukać, obrać, pokroić na plasterki, lekko posolić. Olej rozgrzać na patelni. Jajka rozbić, wymieszać na talerzu, doprawić solą oraz pieprzem. Bułkę tartą wsypać do talerza. Plasterki marchwi moczyć w jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Wyłożyć na talerz. Koperek wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Czosnek zmiażdżyć , dodać do sosu, wymieszać. Marchewki polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 15.08.2016 09:30
super przystawka:-)
Diana Rusiłowicz 11.08.2016 01:15
Już mam na nią chęć :D
Urszula Świeca 10.08.2016 21:31
Dzięki .))
Stenka 10.08.2016 12:32
ciekawa propozycja
gosia56 10.08.2016 08:58
na pewno pyszne jedzonko;)
Benita 09.08.2016 22:57
uwielbiam marchewkę pod każdą postacią
MAR3STA 09.08.2016 21:42
Fajna przekąska
Motorek 09.08.2016 20:56
Świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak