Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana łopatka wieprzowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Marynowana łopatka wieprzowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowana-lopatka-wieprzowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Marynowana łopatka wieprzowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowana-lopatka-wieprzowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Marynowana łopatka wieprzowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowana-lopatka-wieprzowa3-2.jpg)
łopatka bez kości | 1,5 kg |
woda | 300 ml |
ketchup pikantny | 4 łyżki |
ocet balsamiczny | 4 łyzki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 |
ziele angielskie | 3 |
sól | 2,5 łyżeczki |
cukier | 1,5 łyżeczki |
Czosnek suszony Prymat | 3/4 łyzeczki |
Kolendra cała Prymat | 3/4 łyzeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 3/4 łyżeczki |
Bazylia suszona Prymat | 3/4 łyżeczki |
oregano | 3/4 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 3/4 łyzeczki |
Rozmaryn suszony Prymat | 3/4 łyżeczki |
cząber | 3/4 łyżeczki |
rękaw do pieczenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: