Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie)
Kroki postępowania
(Najlepiej dzień wcześniej.)
Wszystkie składniki umieścić na blacie lub w dużej misce, posiekać, a następnie szybko zagnieść.
![Krok 1 - Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-kawowy-na-lekko-migdalowym-spodzie-1-2.jpg)
Całość wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
![Krok 2 - Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-kawowy-na-lekko-migdalowym-spodzie-2-2.jpg)
Piec 20-25 minut - do zarumienienia się - w 180-190 stopniach.
(Posiadam piekarnik gazowy.)
![Krok 3 - Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-kawowy-na-lekko-migdalowym-spodzie-3-2.jpg)
Kremówkę podgrzać w niewielkim rondelku, a następnie dodać kawałki czekolady oraz masło.
Całość podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na końcu masę połączyć z kawą i pozostawić do ostudzenia.
Krem schłodzić w lodówce do momentu, aż lekko zgęstnieje.
![Krok 4 - Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-kawowy-na-lekko-migdalowym-spodzie-4-2.jpg)
![Krok 5 - Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-kawowy-na-lekko-migdalowym-spodzie-5-2.jpg)
![Krok 6 - Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-kawowy-na-lekko-migdalowym-spodzie-6-2.jpg)