Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek różano- bakaliowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mazurek różano- bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-rozano-bakaliowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Mazurek różano- bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-rozano-bakaliowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Mazurek różano- bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-rozano-bakaliowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Mazurek różano- bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-rozano-bakaliowy4-2.jpg)
Różana konfitura-domowej roboty-przepis:
Składniki:
• 3 szklanki cukru,
• 2,5-3 litry płatków dzikiej róży,
• Sok z połowy cytryny
Płatki oczyszczamy z ewentualnych listków. Przebrane przekładamy do robota kuchennego. Wsypujemy cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ucierania dokładamy sok z cytryny.
Gdy płatki będą dokładnie roztarte, a konfitura stanie się jednolita przekładamy ją do słoiczków. Szczelnie zamykamy. Gotowe.
Konfiturę przechowujemy w zacienionym miejscu, by nie straciła na kolorze.
![Krok 5 - Mazurek różano- bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-rozano-bakaliowy5-2.jpg)