Przepis i sposób przygotowania na: mielone inaczej w sosie grzybowo-smietanowym
2.Cebulę drobno posiekać, połowę grzybów ( najlepiej podgrzybków) drobno pokroić
3.Do mięsa dodać grzyby, cebulę, kucharka, przyprawę do mięsa mielonego, pieprz, jajko oraz 2-3 łyżki bułki tartej
4.Wyrobić ciasto na gładką masę i formować z niej płaskie kotleciki, które należy lekko obtoczyć bułką tartą.
5.Piec kotleciki na złoty kolor na maśle
6.Wyjąc kotleciki i umieścić na serwetkach do odsączenia.
7.Na pozostałym tłuszczu podsmażyć resztę grzybów ( można do dodać kilka sitarzy, jeśli są suche i nie puszczą zbyt dużo śluzu)
8.Kiedy grzyby zmiękną, dodać do nich śmietanę oraz szczyptę soli do smaku.
9.Na sosie ułożyć kotleciki i dusić 8 minut pod przykryciem na małym ogniu.