Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z truskawkami
Kroki postępowania
Gdyby masa była zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej.
![Krok 1 - Mielone z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Mielone z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Mielone z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-truskawkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Mielone z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-truskawkami4-2.jpg)
mięso mielone | 500 gram drobiowe |
truskawki świeże | 10-12 sztuk |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
jajko | 1 sztuka |
migdały siekane | 3 łyżki |
mleko | 1 szklanka |
cebula | 0,5 sztuki |
tymianek | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: